Zorginstituut adviseert eculizumab te vergoeden

Het was even spannend, maar uiteindelijk heeft het Zorginstituut de minister geadviseerd eculizumab, als behandeling van aHUS, te blijven vergoeden vanuit het basispakket!

Op vrijdag 14 oktober heeft het Zorginstituut vergaderd omtrent de herregistratie van eculizumab voor de behandeling van aHUS. Extra spannend omdat eculizumab eerder dit jaar bij patiënten met PNH (Paroxysmale Nocturnale Hemoglobinurie) is afgekeurd voor herregistratie en hiermee vanaf 2017 niet meer vergoed zal worden. Het Zorginstituut geeft in hun rapport aan dat ze overtuigd zijn van de werking van het medicijn, alleen is er onvoldoende bewijs om eculizumab als levenslange behandeling voor te schrijven. Vanwege de hoge kosten van eculizumab als dit levenslang wordt voorgeschreven adviseert het Zorginstituut dan ook om eculizumab niet te vergoeden als levenslange therapie. Echter in Nederland werken we met een nieuwe richtlijn, waarbij patiënten gedurende een korte periode eculizumab ontvangen. Het Zorginstituut adviseert dan ook om eculizumab wel te vergoeden als het voorgeschreven is volgens de nieuwe richtlijn. Ook wordt in het rapport sterk aangeraden dat patiënten mee doen aan onze CUREiHUS studie.

Kortom, goed nieuws! Wereldwijd is Nederland het eerste land dat dit nieuwe behandeladvies voor aHUS heeft vastgelegd. Hopelijk kunnen we met de CUREiHUS studie laten zien dat dit beleid effectief is en zullen andere landen ons voorbeeld volgen in de toekomst.

Zie ook het nieuwsbericht van NierNieuws.