Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van artsen en onderzoekers binnen het Radboudumc. Binnen het Radboudumc Expertise Centrum Zeldzame Nierziekten bieden wij medisch-specialistische zorg voor volwassenen en kinderen met HUS/C3 glomerulopathie en andere complement gemedieerde nierziekten en verrichten wetenschappelijk onderzoek hiernaar. De (kinder)nefrologen hebben specifieke kennis op het gebied van de diagnostiek en behandeling van deze zeldzame aandoeningen, en geven adviezen gericht op de specifieke, individuele kenmerken van de patiënt. Ons wetenschappelijk onderzoek heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van nationale en internationale richtlijnen.

De CUREiHUS studie zal patiënten die volgens de nieuwe richtlijn worden behandeld monitoren. Deze nieuwe richtlijn is ontwikkeld door de landelijke werkgroep aHUS, waarbij elk UMC vertegenwoordigd is door een nefroloog en kindernefroloog.

Kioa Wijnsma, Arts-onderzoeker

Sinds maart 2015 werk ik met veel plezier als arts-onderzoeker bij de afdeling kindernefrologie in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Ik ben een gedreven en bevlogen arts en onderzoeker, met een hart voor de zaak en een gezonde dosis kritisch vermogen. De combinatie van klinisch werk en wetenschappelijk onderzoek, maakt dat ik me als een vis in het water voel. Samen met de rest van het team heb ik de CUREiHUS studie vormgegeven en opgezet. Als arts-onderzoeker houd ik me onder andere bezig met alles rondom de organisatie van de CUREiHUS studie en ben ik verantwoordelijk voor de verwerking van de resultaten en het uitdragen hiervan naar de buitenwereld. Dit doe ik door het schrijven van wetenschappelijke artikelen en het presenteren van de resultaten op (inter)nationale congressen en patiëntendagen. Een ontzettend leuke functie waar ik al mijn nieuwsgierigheid en organisatorische vaardigheden in kwijt kan!