Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn een team van artsen en onderzoekers binnen het Radboudumc. Binnen het Radboudumc Expertise Centrum Zeldzame Nierziekten bieden wij medisch-specialistische zorg voor volwassenen en kinderen met HUS/C3 glomerulopathie en andere complement gemedieerde nierziekten en verrichten wetenschappelijk onderzoek hiernaar. De (kinder)nefrologen hebben specifieke kennis op het gebied van de diagnostiek en behandeling van deze zeldzame aandoeningen, en geven adviezen gericht op de specifieke, individuele kenmerken van de patiënt. Ons wetenschappelijk onderzoek heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van nationale en internationale richtlijnen.

De CUREiHUS studie zal patiënten die volgens de nieuwe richtlijn worden behandeld monitoren. Deze nieuwe richtlijn is ontwikkeld door de landelijke werkgroep aHUS, waarbij elk UMC vertegenwoordigd is door een nefroloog en kindernefroloog.

Kioa Wijnsma, Arts-onderzoeker

 

Sinds maart 2015 werk ik met veel plezier als arts-onderzoeker bij de afdeling kindernefrologie in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Ik ben een gedreven en bevlogen arts en onderzoeker, met een hart voor de zaak en een gezonde dosis kritisch vermogen. De combinatie van klinisch werk en wetenschappelijk onderzoek, maakt dat ik me als een vis in het water voel. Samen met de rest van het team heb ik de CUREiHUS studie vormgegeven en opgezet. Als arts-onderzoeker houd ik me onder andere bezig met alles rondom de organisatie van de CUREiHUS studie en ben ik verantwoordelijk voor de verwerking van de resultaten en het uitdragen hiervan naar de buitenwereld. Dit doe ik door het schrijven van wetenschappelijke artikelen en het presenteren van de resultaten op (inter)nationale congressen en patiëntendagen. Een ontzettend leuke functie waar ik al mijn nieuwsgierigheid en organisatorische vaardigheden in kwijt kan!

 

Nienke Sonneveld, Databasemanager

Sinds april 2016 werk ik als datamanager in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Na mijn studie biomedische wetenschappen ben ik gaan promoveren. Tijdens mijn promotieonderzoek ben ik erachter gekomen dat ik beter pas in een ondersteunende onderzoeksrol en daarom ben ik als datamanager aan de slag gegaan. Samen met mijn collega datamanager Yvet Kroeze heb ik voor de CUREiHUS studie de database gebouwd. Daarnaast voeren wij de data in en controleren we alles zodat de database zo volledig mogelijk is.

 

 

Yvet Kroeze, Databasemanager

Sinds januari 2016 werk ik als datamanager binnen het Radboud Amalia kinderziekenhuis. Na mijn studie Medische biologie heb ik vier jaar promotieonderzoek gedaan op het laboratorium. Vervolgens heb ik gekozen voor een meer ondersteunende rol waarin ik mijn onderzoekservaring van mijn promotietraject goed kan gebruiken. Samen met mijn collega datamanager Nienke Sonneveld heb ik voor de CUREiHUS studie de database gebouwd. Daarnaast voeren wij de data in, controleren we alles zodat de database zo volledig mogelijk is en ondersteunen we bij de data analyse

Andrei Sarlea, Laboratorium analist

Ik ben werkzaam als analist op het translationeel metabool laboratorium (TML). Mijn werkzaamheden zijn gericht op het verzamelen, beheren en testen van patiënten materiaal verzameld tijdens de CUREiHUS studie. Zo test ik de eculizumab spiegels in het bloed en kijk ik naar verschillende markers van complement systeem. Ik ben zeer blij en dankbaar dat ik werkzaam ben binnen dit geweldig team en mee kan helpen aan deze interessante en vooraal invloedrijke studie.

 

Rob ter Heine, ziekenhuis apotheker

Ik ben als ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog werkzaam in de apotheek van het Radboudumc. Naast mijn betrokkenheid bij de dagelijkse zorg,  ben ik betrokken bij de ondersteuning van klinisch geneesmiddelonderzoek, heb ik zitting in de medisch-ethische toetsingscommissie en doe ik onderzoek naar het individueler doseren van geneesmiddelen en het betaalbaar houden van behandeling met dure geneesmiddelen.